Kan man leve på luft og kjærlighet??

Næring fra naturen og vakre omgivelser. Her i Japanese Garden, San Fransisco.

Næring fra naturen og vakre omgivelser. Her i Japanese Garden, San Fransisco.

Hva tenker du når jeg sier næring?
Mat kanskje?

Etter at jeg var i California på studietur har jeg tenkt mye på dette med næring, hvilke behov vi mennesker har for næring, og hva som faktisk gir oss næring.  Ayurveda- og kundaliniyogalæreren Jai Dev Singh i Nevada hadde en forelesning om dette emnet, og det han sa gir bare mer og mer mening.

Han var opptatt av at vi får næring via alle sansene våre, og omgivelsene under kursdagene var et tydelig bevis på det! Hele kurslokalet var fylt av planter, vakre bilder, deilig musikk, eteriske oljer, levende lys og belysning som gav fin stemning. Mellom alle forelesningene, yogaklassene og konsertene var det servering av diverse teer og agurkvann, og til måltidene hadde vi herlig vegatarmat laget med kjærlighet. Alle deltakerne var imøtekommende og kjærlige, og i løpet av de fem dagene vi var sammen var det utrolig mye vennlighet, åpenhet og kjærlighet mellom oss.

Min sjelevenn Lotuz, som jeg reiste sammen med må også nevnes i denne sammenheng, da alle dagene og timene med samtale, latter og gråt mellom oss gav meg masse næring og påfyll!

Kurslokalet i Nevada lå ute i skogen, og vi var omringet av grønne trær med ekorn og fugler. Om morgenen, før soloppgang kunne vi på vei til morgenbønn (sadana) og om kvelden når kursdagen var slutt se den flotteset stjernehimmelen over oss!

Kundaliniyoga fra før soloppgang til sent på kvelden gjorde også sitt til å gi hele kroppen, hjernen og hjertet næring på flere plan. Det var mye pusting, dype prosesser, mye forløsning og nye ideer! Alt på en gang!

Kan du tenke deg hvor oppløftet og tilfreds jeg var disse dagene?
Og det var ikke mye mat vi spiste!

Vi har så lett for å tro at det bare er maten som gjør oss mett, og som gir oss «drivstoff». Men utifra den lille historien fra California forstår du at det er veldig mye annet enn mat (i tillegg til mat) som gir oss den næringen vi trenger.

Tenk gjennom hvilken næring du får i løpet av en dag. Både den du forsyner deg av fra matbordet, men også næringen som befinner seg i dine omgivelser. Og kan du få mer næring fra omgivelsene dine enn det du får i dag?

Test ut, og se om du kanskje er mindre sulten på mat, når du får næring via sansene, følelsesmessig, mentalt og åndelig.

Nå skal jeg fortsette å nyte min urtete og mine eteriske oljer som «forrett», før jeg skal hjem og lage middag=).

Ha en god dag ❤
Kajadilani ❤

Næring fra vakker musikk! Musiker Simrit Kaur, fra Radiant Body Immersion

Næring fra vakker musikk! Musiker Simrit Kaur, fra Radiant Body Immersion.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s