Jeg elsker min gode, myke, runde Kapha kropp!

Vår fantastiske inspirator på Radiant Body Immersion, Nevada, september 2015 <3

Vår fantastiske inspirator på Radiant Body Immersion, Nevada, september 2015 ❤

Studieturen til California sammen med min sjelesøster Lotuz, var en fantastisk opplevelse som jeg snart en måned etter hjemkomsten fremdeles fordøyer.

Før jeg reiste hadde jeg en følelse av at jeg ville få klarhet og noen gode innsikter som ville bety mye for meg. Jeg hadde også en rar føleles av at jeg skulle forelske meg!! Man kan ikke bestemme seg for å bli forelsket i noen, det er jo bare noe som skjer, så dette var en rar følelese å reise avgårde med! Dessuten ville jo en forelskelse mest sannsynlig påvirke familielivet der hjemme altfor mye!

Det som skulle vise seg å skje var en stor innsikt, som bare «datt ned» i hodet på meg under en meditasjon på The Radient Body Immersion i Nevada. Etter å ha hørt på forelsningene til Jai Dev Singh om kundaliniyoga og ayurveda i noen dager, gjort kundaliniyoga fra fire om morgenen og til åttetiden på kveldene, kun omgitt av kjærlige mennesker fikk jeg altså denne «åpenbaringen» som også skulle bli til en forelskelse: Jeg innså at jeg hele livet har trodd (og ønsket) at jeg var en pitta typa, og har strevd og kjempet for å være det, mens jeg er født kapha og alltid kommer til å være kapha! Dersom jeg klarer å bli pitta i størrelse vil jeg være en ulykkelig kapha fanget i en pitta kropp!

Hva betyr så det??

Ut i fra ayurveda, som er et indisk system der man tenker at mennesker er enten pitta, kapha eller vata type, eller en miks av to av disse tre typene. Hver type har sine karakteristiske trekk i forhold til kroppsstørrelse, tempratur, tørrhet eller fuktighet i huden og ulike grader av energi for å nevne noe.

En kapha type som meg er litt «rundere i kantene», og skal ikke være syltynn. Kapha typene har mye fuktighet i huden og kan få en følelese av å bli overopphetet dersom man tilfører for mye fuktighet som kremer fordi varmen slippes ikke ut. Kapha typene er mer bedagelige enn en pitta type med masse ild og energi i seg. Kapha typene har litt bedre tid, vil gjerne sove litt lenger og spise langsomt og mye. Trening er like viktig for alle typene, og for en kapha type er det viktig å trene for å ikke bli for sløv i systemet og for å unngå å legge for mye på seg.

Dette er fakta som jeg har visst en god stund. Jeg visste egentlig at jeg var en kapha, men ville helst «se ut som» en pitta. Nå har jeg altså lært at det ikke er mulig! Jo, det er mulig, for jeg har gjort det, men det skal vanskelig gjøres og samtidig være lykkelig! Jeg gikk ned så mange kilo at jeg så ut som en pitta type, og jeg var stolt som hadde fått det til. Men innerst inne var jeg ulykkelig og følte meg aldri «hjemme i meg selv», så lenge jeg var under 60 kilo!

Innsikten går kort og godt på at når man kjenner hvilken ayurvedisk type man er, kan man lettere akseptere kroppen sin, og det var det jeg plutselig klarte. Og det kan jeg virkelig ikke huske at jeg noen gang har gjort før!! Og den jeg ble forelsket i etter dette – det var MEG SELV!! ❤

Så til alle dere damer og menn der ute som kjemper en kamp for å bli en annen enn den man er enten det er indre kvaliteter eller ytre, tenk over hva slags type du er født til å være og forhold deg til det. Aksepter deg selv for den du er, så kan du bli lykkelig for å være DEG!

Er du født innadvendt, er det bortkastet å bruke et helt liv på å bli utadvendt, er du født til å stå på en scene skal du ikke bruke et helt liv på å holde deg nede blant publikum, er du født til å bli størrelse M skal du ikke kjempe for å bli størrelse XS!! Vi er den vi er og det er en velsignelse at ikke alle er like!

Jeg er kapha og for første gang i livet mitt kan jeg se på kapha formene mine og akseptere at de er som de er, og takke for at jeg har fått den kroppen jeg har fått med alle de kvalitetene den har.

Takk for innsikten og takk for forelskelsen!
Håper det kunne være til nytte for deg også ❤

www.faristudios.com

Den inspirerende kunstneren Jahsun har malt dette bildet, og ga det til meg som et symbol på denne innsikten som jeg delte foran hele forsamlingen siste dagen på Radiant Body Immersion, september 2015.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s